Daniil Kvyat: “Dit was één van mijn beste jaren in de F1”

10 december 2019 — De Russische F1-piloot Daniil Kvyat blikt tevreden terug op het voorbije F1-seizoen en beschouwt het als één van zijn beste seizoenen in de F1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniil Kvyat (@danydk1) op

Kvyat behaalde het voorbije seizoen 37 punten en eindigde het seizoen als dertiende in het rijderskampioenschap. De 25-jarige Rus zag zijn prestatie uiteindelijk beloond met een contractverlenging bij Toro Rosso voor 2020.

“Ik ben om eerlijk te zijn erg tevreden over het seizoen 2019,” blikt Kvyat terug op het voorbije seizoen. “Ik zou het één van mijn beste jaren in de F1 noemen, ik ben dan ook erg blij.”

Net als bij veel andere rijders was het desondanks een seizoen van ups en downs, maar dat is volgens Kvyat eigen aan racen in het middenveld van de Formule 1.

“Sommige races verlopen goed, andere minder, maar zo gaat dat nu eenmaal in het middenveld van de F1. Alles zit erg dicht op elkaar en elke kleine fout kan er voor zorgen dat je kansen mist,” aldus Kvyat.

“Dat zijn echter de dingen die we weten en maar al te goed beseffen. Ik denk dat ik dit jaar als F1-piloot een betere rijder was dan de voorbije jaren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België