“De achterstand van Red Bull? 85% de motor, 15% het chassis”

09 juni 2015 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wordt de achterstand die Red Bull momenteel heeft voor 85 procent veroorzaakt door de motor van Renault.


Daniel Ricciardo baalde na afloop van de kwalificatie maar na afloop van de GP van Canada kon de Australiër niet veel beter gezind zijn. Daar waar Ricciardo nog van op de negende plaats mocht vertrekken, finishte hij de race als dertiende. Een nieuw dieptepunt voor hemzelf en het team dit seizoen.

Er werd dit seizoen door Red Bull al veel kritiek gegeven op motorleverancier Renault, dat verantwoordelijk zou zijn voor het gebrek aan competitiviteit. Daniel Ricciardo liet na afloop van de kwalificatie weten dat volgens hem het chassis minstens even veel verantwoordelijk was voor de slechte prestaties als de motor, maar daar is teambaas Christian Horner het niet mee eens.

“Onze achterstand komt voor zo’n 80-85 procent door de power unit en zo’n 15-20 procent door het chassis. Er zijn enkele karakteristieken van het chassis waaraan we werken en zullen verbeteren maar het ziet er naar uit dat we in een vicieuze cirkel dreigen te belanden,” aldus Horner.

Red Bull blijft dus de verantwoordelijkheid voor haar minder goede prestaties grotendeels in de schoenen van Renault schuiven, al verklaart dat nog niet waarom zusterteam Toro Rosso vaak de strijd met Red Bull kan aangaan en haar grotere broer regelmatig weet te verslaan.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België