logo
 

“De auto is goed, de banden niet”

07 juli 2013 — Lewis Hamilton en Nico Rosberg kwamen niet in het stuk voor op de Nürburgring. Beiden zijn allesbehalve positief over de banden. image

De Mercedes-rijders kenden geen gelukkige race. Zowel Hamilton als Rosberg vochten de hele race tegen een te hoge bandenslijtage. Het prototype van de nieuwe band die tijdens de GP van Hongarije zijn intrede zal doen, belooft alvast niet veel goeds voor Mercedes. Nochtans dacht iedereen dat het team uit Brackley een groot voordeel had opgedaan tijdens de illegale bandentest op het circuit van Catalunya. Door het missen van de Young Driver Test krijgt Mercedes dan toch een veel zwaardere straf dan aanvankelijk gedacht.

“Bij de start kwam ik niet goed weg, waardoor ik tussen de beide Red Bulls terecht kwam. Dat bemoeilijkte het verdedigen natuurlijk. Over de banden kan ik eigenlijk niets goeds zeggen. Ik moet me te veel inhouden. Ik weet ook niet waarom we zoveel moeite hebben ermee, maar dat is een deel van het racen. Met onze auto is absoluut niets mis, die is heel goed, maar de banden werken gewoon niet goed op de wagen.”

De Brit houdt zijn hart vast voor de volgende racen, mede door het missen van de test op het circuit van Silverstone. “Dat is natuurlijk niet in ons voordeel, maar het is nu eenmaal zo. We hebben gelukkig wel al wat kunnen testen met de banden in Spanje. We hopen enkel dat we met de nieuwe banden wel goed zullen kunnen omspringen. Het is best dat we de laatste twee races wel punten hebben gepakt.” aldus Hamilton.

Ook Nico Rosberg is teleurgesteld met zijn resultaat van vandaag. Het verloop van de race herinnerde hem sterk aan het begin van het seizoen. Toen kwam Mercedes enorm sterk voor de dag tijdens de kwalificaties, maar dat konden ze niet verzilveren in de race, waar ze heel wat plaatsen moesten inleveren.

“Vandaag was het weer zo. Dit weekend was heel teleurstellend na enkele sterke races. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de nieuwe banden, aangezien teams als Lotus plots weer vooraan kunnen meestrijden. Het missen van de test was al een domper, en met die nieuwe banden wordt het al helemaal erg.” sprak Nico Rosberg.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België