logo
 

“De banden die Pirelli heeft gekozen zijn te hard”

15 juni 2013 — Pirelli maakte de bandencompounds voor de komende drie races bekend, maar niet iedereen is daarmee tevreden.

image
De Italiaanse bandenfabrikant krijgt kritiek langs alle kanten. Eddie Jordan liet zelfs reeds weten dat de teams wat meer respect moeten tonen voor de bandenleverancier. Maar goed doen voor iedereen, dat kan niemand, ook Pirelli niet.

Vooral Red Bull gaf reeds heel wat kritiek op de banden van Pirelli, maar over het algemeen zitten de teams overduidelijk in twee kampen. Je heb renstallen zoals Ferrari en Lotus die beter overweg kunnen met de banden die Pirelli dit seizoen voorziet en je hebt teams zoals bijvoorbeeld Red Bull en Mercedes die heel wat meer problemen hebben met de banden.

Pirelli wou aanvankelijk nieuwe bandencompounds introduceren, maar die komen er voorlopig niet omdat de teams het niet eens raakten over de nieuwe bandencompounds. Pirelli liet wel weten dat de constructie van de banden wordt aangepast en dat daarmee de zogenaamde veiligheidsproblemen verholpen zouden moeten zijn. Ook aan de samenstelling van de bandencompounds zou dus niets gewijzigd worden.

De bandencompounds die Pirelli voor de komende drie races voorziet werden bekendgemaakt, maar die zijn volgens Lotus niet logisch. De bandencompounds waarover de teams bijvoorbeeld in Hongarije kunnen beschikken zijn volgens hen veel te hard.

“Het is erg ongewoon dat dezelfde twee bandencompounds worden voorzien in Hongarije zoals ook in Groot-Brittannië en Bahrein,” aldus Alan Permane, hoofdingenieur bij Lotus, tegenover de BBC. “We hadden die banden vorig jaar niet. We beschikten over de medium en zachte band en er werden slechts twee pitstops afgewerkt. De gekozen bandencompounds zijn dan ook niet logisch, ze zijn veel te hard voor dat circuit.”

Sommige insiders vermoeden dan ook dat Pirelli met de keuze van haar bandencompounds bepaalde teams tegemoet wil komen, wat dan weer een nadeel zou zijn voor de teams die momenteel geen problemen ondervinden met de banden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België