“De beloning voor het nemen van risico’s is nergens zo groot als in Monaco”

20 mei 2018 — Red Bull-piloot Daniel Ricciardo is overduidelijk een fan van de GP van Monaco. De Australiër houdt ervan om te racen op het stratencircuit van Monaco.

Een bericht gedeeld door Daniel Ricciardo (@danielricciardo) op

“Monaco is mijn favoriete race van het jaar en dat omdat de race voor het meeste aan adrenaline en opwinding zorgt,” aldus Ricciardo. “Het circuit is te gek. Ik wil niet zeggen dat we er met racebolides niet zouden moeten racen, maar het is echt te gek voor woorden wanneer je bedenkt dat je zo dicht bij de muren racet als dat wij doen.”

En dat er dicht bij de muren en de vangrails wordt gereden, dat mocht menig F1-piloot in het verleden al merken. Nergens is de marge om fouten te maken zou klein als in Monaco. Volgens Ricciardo wordt je echter ook nergens zo fel beloond voor het nemen van risico’s als in Monaco.

“Ik hou van de sfeer in Monaco. Het is er allemaal zeer intens en return op het vlak van risico nemen is er het grootste van het ganse jaar. Hopelijk worden we er beloond.”

Binnen een week weten we het antwoord, dan vindt immers de GP van Monaco plaats en zullen we zien of Ricciardo en Red Bull beloond of genadeloos afgestraft worden voor het nemen van risico’s.

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België