“De Britse GP verliezen zou rampzalig zijn”

20 augustus 2017 — Vorige maand werd een clausule in werking gesteld die een vroegtijdige stopzetting van het F1-contract inluidt. Daardoor bestaat de kans dat er na 2019 geen F1-race meer plaatsvindt in Groot-Brittannië. Volgens Sir Jackie Stewart zou dat echter rampzalig zijn.


Het verdwijnen van de Britse GP zou niet alleen rampzalig zijn voor de vele F1-fans maar ook voor de werkgelegenheid. Er zijn immers enorm grote sportieve en economische belangen bij het organiseren van de GP van Groot-Brittannië.

“Er komen meer mensen naar Silverstone tijdens die drie dagen dan op elk ander circuit,” aldus Stewart. “De Formule 1 bezorgt duizenden mensen werk en dit in een industrietak waarin het Verenigd Koninkrijk de hoofdstad van de wereld is.”

Stewart verwijst daarmee naar de vele F1-teams die hun fabriek op een boogscheut van het circuit van Silverstone hebben. Groot-Brittannië is dan ook de bakermat van de Formule 1.

“Indien we de Britse GP verliezen dan zou dat op economisch vlak een ramp zijn,” vertelde Sir Jackie Stewart eerder deze week tegenover de ‘Daily Telegraph’. “Het is simpel, we kunnen het ons niet veroorloven om de race te verliezen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België