“De chicane in Monaco moet aangepast worden”

30 mei 2019 — Volgens Racing Point F1-piloot Sergio Perez moet de chicane in Monaco dringend aangepast worden om de inhaalmogelijkheden op het stratencircuit te verbeteren. Daarnaast moeten rijders die de chicane afsnijden meer bestraft worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SportPesa Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

Na afloop van de GP van Monaco meent Sergio Perez dat de chicane na de tunnel, en dan vooral ook de uitloopstrook, aangepast moet worden. De chicane is één van de weinige inhaalmogelijkheden op het stratencircuit van Monaco, al is zelfs dat relatief te noemen.

Kevin Magnussen kreeg een tijdstraf van vijf seconden nadat hij in een duel met Sergio Perez de chicane afsneed. Ook Lance Stroll, de teamgenoot van Perez, kreeg dezelfde straf.

Volgens Perez moet de uitloopstrook waarmee de chicane wordt afgesneden in die mate aangepast worden dat een rijder die de ‘exit’ kiest meer tijd verliest.

“Het is erg teleurstellend, je kan maar één keer een move maken in Monaco. Wanneer je dat doet en de andere wagen snijdt de chicane af dan weet hij dat je er zit en krijg je geen kansen meer,” aldus Perez.

“Het is zeker en vast iets dat besproken moet worden. Om eerlijk te zijn heeft een wagen die je plaats geeft geen kans meer om ergens naartoe te gaan.”

Een kleine chicane in de grote chicane leggen kan volgens Perez een oplossing voor het probleem zijn.

“Ik denk dat er een kleine chicane moet zijn voor de rijders die de chicane afsnijden, dit zodat ze wat tijd verliezen,” meent Perez. “Het is iets dat we de komende races moeten bekijken.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België