De horrorcrash van Fernando Alonso in vier vragen

23 maart 2016 — Het Duitse BILD heeft een analyse gemaakt van de crash van Fernando Alonso tijdens de GP van Australië. Het deed dat aan de hand van vier vragen.

Een foto die is geplaatst door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Wie treft schuld aan de crash van Alonso?
Officieel niemand. De raceleiding besliste immers dat het ongeval als een race-incident wordt geclassificeerd. Geen van beide rijders, Alonso en Gutierrez, heeft een grote fout gemaakt of een gevaarlijk manoeuvre gedaan. Een woordvoerder van de FIA zei tegenover BILD: “Er wordt geen straf uitgedeeld.”

Wat veroorzaakte de aanrijding en de crash?
Bij de Ferrari-motor in de Haas F1-bolide van Gutierrez schakelde de batterij zich uit en plaatste de batterij zich in de laadstand. Daardoor verloor de motor plots 150 pk. Normaal gezien gebeurt zoiets niet met de moderne hybride-wagens. Alonso wou Gutierrez inhalen maar hij kon niet meer uitwijken voor de Mexicaan die plots snelheid verloor.

Wat gebeurt er met het wrak van de McLaren van Alonso?
Het wrak wordt momenteel door veiligheidsexperten van de internationale automobielfederatie FIA onderzocht. Vooral de zogenaamde ‘crash recorder’, een hoogtechnologisch apparaat dat te vergelijken is met de zwarte doos in een vliegtuig, moet onderzocht worden. De conclusies van het onderzoek moeten er voor zorgen dat de veiligheid in de Formule 1 nog verbeterd worden.

Welke gevolgen heeft de crash voor Alonso?
Op sportief vlak geen. In Bahrein zal de Spanjaard met een nieuwe F1-bolide van McLaren racen. Een klein nadeel heeft Alonso waarschijnlijk wel: Alonso zal na de eerste race meteen al een nieuwe motor moeten gebruiken. Omdat de F1-kalender 21 races telt mogen er vijf motoren gebruikt worden. Net als vorig jaar loopt hij daardoor het risico om opnieuw gridstraffen te krijgen.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België