De echte reden waarom Sirotkin zijn racezitje aan Kubica verloor ...

07 december 2018 — De Rus Sergey Sirotkin verloor eind dit seizoen zijn racezitje aan Robert Kubica. Maar wat is nu de echter reden waarom de Rus zijn racezitje verloor?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Sergey Sirotkin ߇װ߇º (@sergeysirotkin_official) op

Het is en blijft opmerkelijk. In de aanloop naar het F1-seizoen 2018 won Sirotkin de strijd van Robert Kubica voor het tweede racezitje bij Williams. Sirotkin mocht racen, Kubica moest tevreden zijn met de rol van test- en reserverijder. In de aanloop naar 2019 was het echter Kubica die het van Sirotkin haalde.

Sirotkin dankte zijn racezitje dit jaar voor een groot deel aan de financiële steun van SMP. Hij slaagde er tijdens het seizoen slechts één keer in om in de punten te eindigen en behaalde zo slechts één schamel wk-punt.

Toch meent Mika Salo, die SMP vertegenwoordigt, dat de split er kwam omdat de prestaties van Williams tegenvielen en SMP daardoor niet zo veel meer in de geldbuidel wou tasten om Sirotkin aan boord te houden bij Williams.

“Het was aan Williams om te bepalen wat er zou gebeuren,” aldus Mika Salo tegenover de Finse tv-zender ‘MTV’. “Uiteraard wensten we de prijs die we betaalden te verlagen en er ons van te verzekeren dat Williams beter zou worden. We bereikten echter geen consensus.”

Mika Salo maakt zich ondanks het afscheid van Sirotkin van Williams en de F1 geen zorgen over de toekomst van de Rus.

“Dat is meteen ook de reden waarom ik me geen zorgen maak dat Sergey het team verlaat,” aldus Salo. “Sergey reed een goed seizoen. Hij deed zijn job goed en Williams hield van hem.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België