“De excuses van Alex Albon zijn nu echt wel op, hij heeft zijn kans gehad”

03 november 2020 — In zijn column voor 'Ziggo Sport' is de Nederlander Robert Doornbos erg hard voor Alex Albon die als teamgenoot van Max Verstappen maar blijft ondermaats presteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Tijdens de GP van Emilia-Romagna slaagde Albon er opnieuw niet in om een sterke prestatie neer te zetten. Voorafgaand aan het raceweekend werd gesteld dat Albon op het circuit van Imola absoluut een sterke performance moest neerzetten om nog kans te maken om zijn racezitje te behouden.

Het tegenovergestelde was echter waar. Albon kende een tegenvallende race en dat net op het moment dat hij de race voor Red Bull moest proberen redden nadat Verstappen door een klapband moest opgeven. De Britse Thai spinde zelf van de baan en maakte de nulscore voor Red Bull compleet.

Voormalig F1-piloot Robert Doornbos uitte in zijn column felle kritiek op Albon en volgens Doorbos zit het F1-avontuur van Albon er bij Red Bull nu zeker definitief op.

“Albon had op zijn harde gebruikte banden opeens Sergio Perez in zijn nek hijgen en ook Daniil Kvyat was in bloedvorm bij die herstart en Albon helaas niet,” aldus Doornbos in zijn column voor ‘Ziggo Sport’.

“Hij kreeg de banden niet op temperatuur. Zijn excuusjes zijn in dat opzicht wel op eigenlijk, want Ricciardo wordt op diezelfde band gewoon derde.”

Albon presteerde ook tijdens de rest van het seizoen niet goed genoeg, zeker niet in vergelijking met Max Verstappen.

“Als je kijkt naar zijn moment van glorie dit seizoen, dan is het een podium plek in Mugello, daarna was het een DNF, buiten de punten en nu weer buiten de punten. Dus het is over voor Alexander Albon, hij heeft zijn kans gehad en die heeft hij niet kunnen benutten.”

“Vind ik het zielig? Ja en nee. Je rijdt in de Formule 1, dan hoor je bij de beste jongens in de wereld en dan worden slechte prestaties gewoon afgestraft. Dus ik zie hem denk ik niet meer terug in de Formule 1. Er moet iets geks gebeuren wil hij een kans krijgen bij AlphaTauri.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België