logo
 

“De F1 draait niet alleen om Europa, het is een wereldkampioenschap”

26 april 2012 — Dat zijn de woorden van niemand minder dan Bernie Ecclestone.

De voorbije jaren sneuvelden er steeds meer Europese races ten koste van opkomende landen die met miljoenen dollars staan te zwaaien. Volgens critici verloochent de Formule 1 Europa te veel. Europa is nochtans de bakermat van de Formule 1, het continent waar de Formule 1 is ontstaan.

Dat de Formule 1 in steeds meer landen buiten Europa georganiseerd wordt is een logisch gevolg van de globalisering. Bernie Ecclestone begrijpt de kritiek dan ook niet.

“We zijn een wereldkampioenschap. Dat betekent dat we op gans deze planeet vertegenwoordigd moeten zijn,” zei Bernie Ecclestone tegenover L’Equipe. “We zijn geen kampioenschap van Europa. Toen we met de Formule 1 begonnen was het niet mogelijk om een race te organiseren in al de landen waar we nu aanwezig zijn. We moeten dankbaar zijn voor het draagvlak dat we ondertussen gecreëerd hebben.”

In 2014 moet normaal gesproken de eerste GP van Rusland plaatsvinden. Volgend jaar of in 2014 moet er ook in New York een tweede race in Amerika plaatsvinden. Ondertussen staan ook heel wat andere landen nog steeds te springen voor een plaatsje op de F1-kalender. Het afwisselend organiseren van F1-races tussen twee landen, zoals België en Frankrijk dat waarschijnlijk zullen doen, zal dan ook steeds meer plaatsvinden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België