logo
 

“De F1 is tegenwoordig zoals een muntstuk opgooien voor kop of let”

12 augustus 2015 — Volgens Fernando Alonso maken de testrestricties het een team vandaag de dag onmogelijk om haar achterstand in te halen.


McLaren-Honda begon slecht aan het seizoen en uiteraard wil je als team, maar ook als motorfabrikant, die achterstand zo snel mogelijk goedmaken. Er mag echter zo goed als niet getest worden tijdens het seizoen, waardoor er maar weinig mogelijkheden zijn om die achterstand in te halen.

Volgens Fernando Alonso zorgen de testrestricties er bovendien voor dat de teams tijdens de wintertests te weten komen of ze over een competitieve wagen beschikken. Indien dat niet het geval is dan zit er voor de desbetreffende teams bijna niets anders op dan voor de rest van het seizoen wat aan te modderen.

Fernando Alonso verlangt dan ook terug naar de tijd van de jaren 2000, toen er nog uitvoerig getest mocht worden.

“Vroeger had je vrijheid op het vlak van testen en het verbeteren van je wagen. Indien je constateerde dat je wagen tijdens het eerste deel van het seizoen niet competitief genoeg was dan kon je enkele oplossingen plannen en misschien was je op het einde van het seizoen competitief,” aldus de Spanjaard. “Nu wint Mercedes bijna alle races en zal Manor ook tijdens alle races het traagste team blijven. Onze handen zijn gebonden.”

“Wanneer we dus in Barcelona of Jerez onze eerste wintertest doen, dan is dat zoals een muntstuk in de lucht gooien. Indien je competitief bent dan ken je een goed seizoen en indien niet dan zal je een slecht seizoen kennen,” besluit Alonso.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België