“De F1 mag niet in een Mickey Mouse-serie veranderen”

22 februari 2018 — Willi Weber, de voormalig manager van Michael Schumacher, is erg kritisch over wat Liberty Media, de nieuwe Amerikaanse eigenaar van de Formule 1, met de sport aan het doen is.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Liberty Media is van oorsprong Amerikaans en het onderneemt naar eigen verschillende initiatieven om de sport aantrekkelijker te maken. Zo werden er verschillende initiatieven ondernomen om de sport dichter bij de fans te brengen maar er zijn ook al enkele maatregelen genomen die voor heel wat discussies zorgen.

Zo werd Halo geïntroduceerd, werden de grid girls geschrapt en ook het aanvangsuur van de races werd verschoven van 14u naar 15u10, dit om vooral de Amerikaanse markt en de tv-stations en adverteerders te plezieren. Volgens Willi Weber moet Liberty Media opletten wat het doet met de Formule 1.

“Halo ruïneert de wagens,” aldus Willi Weber tegenover ‘Kolner Express’. “De veiligheid is belangrijk maar dat was echt wel een fout van FIA-president Jean Todt.”

“Dat er geen grid girls meer zijn is ook onbegrijpelijk. Ze zorgden voor de nodige glamour.”

Weber is dan ook hard voor Liberty Media en de manier waarop het de Formule 1 regeert.

“De nieuwe eigenaars moeten opletten dat ze van de Formule 1 geen Mickey Mouse-serie maken.”

Weber kan naast zijn felle kritiek ook nog even terug op de verzuurde relatie die hij heeft met de familie van Michael Schumacher. Weber was jarenlang de manager van de Duitse recordkampioen. Hij plukte Schumacher zelf destijds uit de juniorklassen van de autosport en beleefde heel wat succesvolle jaren met de Duitser. Nu is de relatie tussen Weber en Schumacher zijn familie echter serieus bekoeld.

“Jammer genoeg heb ik niets vernomen van Corinna,” verwijst Weber naar het feit dat hij niets over Michael Schumacher zijn toestand verneemt van diens echtgenote. “Michael zijn ongeval is ondertussen vie rjaar geleden en we weten allemaal dat het niet zomaar een gebroken been was.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België