“De F1 moet de Mercedes-motor bevriezen”

11 februari 2017 — In het streven naar het spannender maken van de Formule 1 is Franz Tost een voorstander van het bevriezen van de Mercedes-motor.


Sinds de introductie van de V6-turbomotor heeft Mercedes de Formule 1 gedomineerd. Ferrari, Renault en Honda hadden met hun motor een bijzonder grote achterstand. De kloof word wel langzaam aan gedicht maar het gaat volgens Franz Tost veel te traag.

Volgens Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, dat in 2017 met Renault-motoren zal rijden, is er dan ook iets extremer nodig. Tost is een voorstander van een motorbevriezing bij Mercedes.

“Ik hoop dat we vroeg of laat wat de motoren betreft een pariteit krijgen, want dat is vandaag de dag niet het geval,” zei Tost tegenover ‘Autosport’. “We moeten Red Bull, Mercedes en Ferrari op zijn minst voor de wereldtitel zien strijden.”

“Indien er geen pariteit komt op het vlak van de power unit dan zou de FIA via de regelgeving er voor moeten zorgen dat er een bevriezing komt. Ik zou de power unit van Mercedes bevriezen zodat de anderen kunnen bijbenen. vervolgens zou ik al de motoren bevriezen.”

Tost is wel niet voor een volledige motorbevriezing. De power units die voor de Formule 1 ontwikkeld worden zijn immers belangrijk voor de constructeurs, aangezien die de ontwikkelde technologieën ook voor een deel toepassen op hun straatwagens.

“Ik zou de ontwikkeling van de batterij vrij laten want de batterij is iets voor de toekomst en is ook belangrijk voor de constructeurs.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België