“De F1 moet zich focussen op het positieve, niet op het negatieve”

07 maart 2019 — Volgens FIA-baas Jean Todt moet de Formule 1 zichzelf als sport meer positief promoten in plaats van te focussen op de negatieve punten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“We moeten positiever zijn over de F1,” aldus Todt tegenover ‘Sky Sports’ tijdens het autosalon in Genève. “We moeten stoppen met te zeggen dat de dingen te gecompliceerd zijn want de Formule 1 is de enige klasse waarin we geen product verkopen. Het is een evolutie op motorisch vlak.”

Volgens Todt is het logisch dat de Formule 1 als sport evolueert. Dat daarbij niet iedereen steeds enthousiast is over de beslissingen die genomen worden is eveneens logisch.

“Wanneer je veertig jaar geleden een wagen had, dan waren er geen veiligheidsgordels, geen airbags, geen ESP, iPhone of iPad. Dat maakt allemaal deel uit van een evolutie die gaande is.”

“We moeten er het beste zien uit te halen en ik denk dat het irrelevant is om te zeggen dat we een normale verbrandingsmotor zouden gebruiken,” aldus Todt. “Dat zou uiteraard een heel pak eenvoudiger zijn maar maatschappelijk zou dat niet aanvaard worden.”

“We praten over vervuiling, over de klimaatverandering en het speerpunt van de motorsport moet beseffen dat zoiets niet mogelijk is, we moeten iets verantwoord doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België