“De F1 moet zich op de grotere problemen focussen”

08 juli 2019 — Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl moet de Formule 1 zich focussen op de grote ingrijpende reglementswijzigingen voor 2021 die er mee voor moeten zorgen dat al de F1-teams zich dichter bij elkaar bevinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

De voorbije weken was er veel te doen over de 2019-banden van Pirelli die volgens heel wat teams te veel in het voordeel van Mercedes zijn uitgedraaid. Ondanks de kritiek vindt Adreas Seidl dat de Formule 1 zich meer op de toekomst moet focussen.

“Ik denk dat we over het algemeen veel grotere problemen hebben zoals bijvoorbeeld de grote kloof tussen de topteams en het middenveld,” aldus de McLaren-baas. “Dat is ook waarop onze focus ligt.”

Seidl beseft dat het erg moeilijk is om op korte termijn met oplossingen te komen, daarom wordt er volop uitgekeken naar het nieuwe reglement dat in 2021 geïntroduceerd zal worden.

“Het is iets dat we op de korte termijn niet kunnen oplossen. Onze hoop ligt dan ook bij de wijzigingen die op tafel liggen voor het reglement vanaf 2021, zowel op financieel, technisch alsook sportief vlak.”

“Hopelijk zullen de F1 en de FIA, met al de experts die ze nu aan boord hebben, doorduwen. We steunen de wijzigingen die enkele weken geleden voorgesteld werden en dat is ook waarop onze focus ligt,” besloot Seidl.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België