logo
 

De F1 sterren voor de toekomst in Genk

31 augustus 2011 — Dit weekend, van 2 tot 4 september, vindt op het circuit in Genk de derde ronde van het CIK FIA wereldkampioenschap karting plaats. Deze wereldtitel is slechts één van de vier titels die de FIA uitreikt, naast de F1, WRC en WTCC.

image

De absolute wereldtop van het karting zal komend weekend bijeenkomen op het kartcircuit in Genk. Er zal gereden worden in drie klassen. Naast de strijd om het wereldkampioenschap in de KF1, is er ook nog de wereldbeker KZ1 en KZ2.

Het circuit in Genk is ook geen onbekende voor de Formule 1. Niet dat er ooit een Grand Prix heeft plaatsgevonden, maar bekende F1 piloten zoals voormalig wereldkampioen Jenson Button of F1 grootmeester Michael Schumacher zijn geen onbekenden in Genk.

Maar de karting is ook een ideale voorbereiding op het grote werk in de F1 en dus zullen misschien sommige van deze jonkies ooit nog doorstoten naar de koninginnenklasse van de autosport. Zo is er bijvoorbeeld de Nederlander Nyck de Vries die nu al onder contract ligt bij McLaren en begeleid wordt door niemand minder dan Anthony Hamilton, vader van Lewis en ook manager van Di Resta.

Of wat mogen we in de toekomst nog verwachten van Alexander Albon, een jonge Brit die ook al door Red Bull opgemerkt werd en opgenomen is in hun ‘Young Driver Program’. Kortom, het zijn deze jonge knapen die de top van de autosport binnen enkele jaren van vers bloed zullen voorzien.

Maar er strijden ook landgenoten mee zoals Guillaume De Ridder of Sebastien Bailly. Wie weet kunnen zij net zoals Jérôme D’Ambrosio op een dag hun droom waarmaken. De strijd om de prijzen zal dus op zijn minst even hevig zijn.

Meer info over het evenement en tickets is te vinden op de website van Karting Genk.

image

image

Geschreven door Glenn Schreurs

Categorieën: F1journaal

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië