“De F1 zal deze crisis overleven, maar of alle F1-teams dat zullen doen ...”

05 april 2020 — Red Bull-teambaas Christian Horner meent dat de Formule 1 de enorme crisis veroorzaakt door het coronavirus zal overleven, al stelt hij zich wel openlijk de vraag of al de F1-teams dat zullen doen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

“De F1 is erg sterk en heeft een rijke geschiedenis. De F1 zal dit overleven,” aldus Horner tegenover de Britse ‘BBC’.

“Of al de teams dit zullen overleven is een andere vraag. Het is aan de teambazen om in het belang van de sport alsook met in het achterhoofd van al de deelnemers te handelen, om er ons uiterste best voor te doen dat alle tien de teams dit doorstaan.”

Volgens Horner is er echter een enorm groot verschil tussen de crisis die we nu meemaken en de crisis van in 2008.

“Het verschil is dat we in 2008 nog aan het racen waren, er was nog een kalender, er waren nog races. Je kon de problemen duidelijker zien terwijl we nu ons eigenlijk blindstaren.”

En het is net die onzekerheid over wanneer het ‘normale’ leven alsook de Formule 1 en de economie een versnelling hoger zullen kunnen schakelen.

“Wanneer beginnen we opnieuw te racen? Het is een volledig ander scenario. 2008 zorgde voor een enorme druk en de mensen die toen ertoe deden, Ron Dennis, Flavio Briatore enzovoort, dachten aan het belang van de sport en hoe cruciaal het was om dit gezamenlijk te doorstaan.”

“De wereld is momenteel een andere plaats. Uiteraard wordt iedereen erg hard getroffen. We weten echter nog niet hoe hard de F1 zal getroffen worden,” besloot Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België