De F1 zwaait Nico Hulkenberg en Robert Kubica uit

02 december 2019 — De GP van Abu Dhabi betekent het einde van het F1-seizoen maar voor Nico Hulkenberg en Robert Kubica betekent het misschien wel het einde van hun F1-loopbaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg) op

Hulkenberg en Kubica vonden geen zitje meer voor het seizoen 2020, die worden respectievelijk ingevuld door Esteban Ocon bij Renault en Nicholas Latifi bij Williams.

Voor Robert Kubica is het sprookje niet uitgekomen in 2019, de Pool heeft na een verschrikkelijke rally-crash ongelooflijk hard gewerkt om weer in de F1 te geraken.

Acht jaar na die crash mocht Kubica zich weer voltijds F1-rijder noemen, dat mag al een hele prestatie op zich genoemd worden, maar de Williams FW42 bleek al heel snel een draak van een wagen te zijn waar geen prijzen of eer mee te halen viel.

Kubica sluit het seizoen 2019 af met een schamel puntje, dat hij nota bene te danken heeft aan een tijdstraf van de twee Alfa Romeo’s in Hockenheim.

De conclusie is dat de terugkeer van Kubica een mooi verhaal was voor de Formule 1 maar het mooie vervolg is uitgebleven. Zijn race in Abu Dhabi verliep zoals bijna al zijn races in 2019: geruisloos in de achtergrond.

Van Nico Hulkenberg werd sinds het begin van zijn carrière steeds veel verwacht en we moeten stellen dat dat er niet is uitgekomen. De Duitser heeft ook de twijfelachtige eer om het record te hebben van meeste starts in de F1 zonder een podium te behalen. Hulkenberg zal ongetwijfeld echter met een glimlach terugkijken naar zijn polepositie in Brazilië tijdens zijn debuutseizoen in 2010.

Gedurende zijn drie jaar bij Renault heeft Hulkenberg laten zien dat hij uit het juiste hout is gesneden. In 2018 mocht hij zich in de eindstand van het wereldkampioenschap ‘the best of the rest’ noemen met een zevende plaats.

Het feit dat de fans “Hulk” in Abu Dhabi verkozen tot “Driver of the Day” bewijst dat de goedlachse Duitser een graag geziene rijder is bij de aanhang van de sport. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Geschreven door Tom Schots

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België