logo
 

“De feestdagen zijn voor mij als een winterslaap”

02 februari 2016 — Volgens Nico Hülkenberg zijn de feestdagen en de winterperiode voor een F1-piloot een zeer kalme en rustige periode, ze lijken voor een F1-piloot wel een winterslaap.


Op 22 februari ontwaakt de Formule 1 uit haar winterslaap want dan gaat de eerste voorbereidende wintertest voor de rijders en teams van start. Het zal een moment zijn waarop Nico Hülkenberg zich in de handen wrijft want ook dan kan hij opnieuw achter het stuur kruipen.

“Kerstmis en Nieuwjaar zijn echt een winterslaap. Ook in de fabriek is het dan bijzonder rustig. Je krijgt dan ook minder e-mails van het team,” aldus Nico Hülkenberg. “Nu gaat het langzaam opnieuw van start. Het zitje aanpassen, echt zien hoe ver het met de wagen staat, wat er gebouwd wordt. Tussendoor zijn er ook de nodige telefoontjes met de ingenieurs en het management.”

Uiteraard geniet Hülkenberg net als de andere piloten van zijn vrije tijd, al duurt de winterpauze nu wel enkele weken langer dan vorig jaar.

“Voor een deel doet het ook goed, ook al duurt de pauze nu wel wat lang. Ik weet echter uit ervaring dat het ‘gevoel’ onmiddellijk terug is wanneer ik in Barcelona opnieuw in de wagen zit, je weet meteen wat je te doen staat. Het is nu eenmaal onze specialiteit en die kennis en kunde roest niet tijdens de winter,” besluit Hülkenberg.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België