Gil de Ferran zinspeelt dat Vandoorne zijn zitje kan verliezen

25 augustus 2018 — McLaren heeft laten blijken dat er geen zitje meer zou kunnen zijn voor Stoffel Vandoorne. De kans bestaat zelfs dat Vandoorne het seizoen niet zal volmaken. Het gerucht doet al langer de ronde dat Stoffel Vandoorne wel eens het slachtoffer zal worden van de vele rijderswissels.


Het wordt verwacht dat Lance Stroll zijn vader zal volgen en de komende weken naar Racing Point Force India zal trekken. Die overstap kan al voor de GP van Italië gebeuren, maar de GP van Singapore lijkt realistischer. Dat zou betekenen dat Robert Kubica zijn kans krijgt bij Williams.

“Als ik er niet in geloofde dat ik nog een race zou gaan rijden, dan zou ik nooit bij Williams getekend hebben”, klonk het bij Kubica in Spa.

Stroll zou de plaats gaan innemen van Esteban Ocon, die dan weer zou aansluiten bij McLaren. Vandoorne lijkt dan ook het slachtoffer te worden van alle transfers. Het feit dat hij allerlaatste was tijdens de vrije trainingen op vrijdag voor de GP van België zal er ook niet aan helpen.

Vandoorne was in ieder geval erg gefrustreerd na een tegenvallende vrijdag. “Eerst de remmen, dan de motor en dan de vloer. Mijn DRS deed het ook niet. Dan kan je niet spreken van een ideale voorbereiding.”

“Ik weet dat het team veel van me verwacht, maar het is wel aan hen om me een bolide te geven die niet stuk gaat. Hoe willen ze dat ik me dan normaal kan voorbereiden voor de race? Ik weet niet waarom het enkel met mijn auto gebeurt.”

Sportief directeur Gil de Ferran, vader van Anna de Ferran die de vriendin van Vandoorne is, laat in ieder geval blijken dat het zitje van Vandoorne enorm onder druk staat.

“Stoffel is een getalenteerde rijder met een enorme teamgeest. Om eerlijk te zijn hebben we onze tweede rijder nog niet gekozen. Ik denk dat Stoffel zich race per race moet focussen om het maximale aantal punten te scoren voor het team. Moet hij agressiever zijn? Dat denk ik niet, want elke rijder is anders.”

“We proberen hem te helpen, maar een dergelijke situatie zoals die van Stoffel is soms onafscheidelijk verbonden aan de motorsport. Er zijn enkel 20 zitjes in de Formule 1, dat maakt deel uit van het spel. Ik speculeer niet wat er al dan niet zal gebeuren met Stoffel”, voegde de Ferran er aan toe.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België