“De FIA democratischer maken is niet eenvoudig”

24 oktober 2009 — Ari Vatanen wist het vertrouwen van de stemmers niet te winnen en zal dus de komende vier seizoenen ook niet als president van de FIA mogen dienen. Volgens Vatanen zal verkiezingswinnaar Jean Todt zijn handen alvast meer dan vol hebben.

Om te beginnen had Ari Vatanen de lat iets hoger gelegd dan dat de stemming heeft uitgewezen. Jean Todt won de verkiezingen met ongeveer zeventig procent en dat stelde toch wel teleur bij tegenstander Vatanen die in 1981 zelf nog kampioen werd in het zogenaamde FIA World Rally Championship. Een democratische sport is wat de Fin zelf verwacht, al zal dit volgens hem geen makkelijke opdracht worden.

“Ik had verwacht meer stemmen te halen maar blijkbaar voelde men de druk al aankomen. Men zal dit regime moeilijk kunnen moderniseren maar ik hoop dan toch dat men op zijn minst democratischer te werk zal gaan. Het zou kunnen dat men niet op mij heeft gestemd omdat er dan bepaalde wedstrijden zouden verdwijnen maar het blijft toch jammer dat bepaalde mensen me dan weer hun vertrouwen gaven en me uiteindelijk toch niet volgden. De FIA zal het niet makkelijk krijgen om democratischer te worden”, aldus Ari Vatanen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België