logo
 

“De FIA is een grap op zich”

27 maart 2011 — Bernie Ecclestone heeft onlangs zijn ongenoegen weten te uiten inzake de werking van de FIA. Ecclestone noemde de FIA een grap op zich.

Bernie Ecclestone heeft zijn stem nog maar eens op opmerkelijke wijze doen gelden. Ditmaal krijgt de FIA volop tegenwind van de inmiddels 80-jarige Brit. Van vooruitgang valt er volgens Ecclestone al een tijdje niets meer te bespeuren. FIA-president Jean Todt zou ook niet langer mogen bepalen welke regels nu exact moeten gelden binnen de sport. Van onenigheid tussen de FIA en Ecclestone zouden we nog wel eens een vervolg kunnen krijgen.

“De FIA zou net als de politie moeten werken. Het is niet de politie die de wetgeving bepaalt. Wij zouden ons reglement ook zelf moeten schrijven. De deelnemers moeten racen omwille van hun grote investering. Ook wij zitten trouwens met grote investeringen. Ik zie de FIA als een grap op zich”, zo verklaarde een vrij geërgerde Ecclestone die later nog wel eens in discussie zal vallen omwille van de eventueel nog kleinere motoren vanaf 2013.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België