“De Fomule 1 kan zonder een Britse GP”

25 oktober 2009 — Formule 1 CEO Bernie Ecclestone verklaarde onlangs dat de sport in 2010 gerust zonder een Britse Grand Prix kan doorgaan. Ecclestone zal de organisatoren van Donington en Silverstone dus niet in bescherming nemen.

Ecclestone werkt zijn zaakjes de laatste tijd regelmatig af met ondoordachte woorden en dat zou ook ditmaal eens het geval kunnen zijn. Nu Lewis Hamilton de troon moet afstaan aan landgenoot Jenson Button kan men de Britse toeschouwers toch maar beter van een GP voorzien en dat dan vooral omwille van het feit dat veel sponsors anders wel eens de positieve kant van hun samenwerking uit het oog zouden kunnen verliezen. Vooral bij McLaren zal men de volgende uitspraken van Ecclestone wel op een briefje hebben gezet.

“Er zijn meerdere landen die een Grand Prix willen organiseren en ik kan het niet maken om hun te gaan benadelen ten gunste van Britse organisaties. Het zou oneerlijk zijn en daarom krijgt niemand een voorkeursbehandeling. Hebben we trouwens wel een Britse GP nodig? Neen”, zo klonken de woorden van Bernie Ecclestone.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image