logo
 

“De Formule 1 en de zakenwereld lijken erg op elkaar”

02 februari 2016 — Volgens voormalig F1-piloot Mika Hakkinen zijn er erg grote gelijkenissen tussen de Formule 1 en de zakenwereld.


Eind 2001 hield de tweevoudig wereldkampioen Formule 1 de sport voor bekeken, al bleef hij wel tot en met 2007 actief in de autosport. Hakkinen is echter nog wel met de Formule 1 verbonden als ambassadeur van McLaren-sponsor Johnnie Walker.

In die rol vindt de Fin na zijn autosportcarrière ook een nieuwe uitdaging in de zakenwereld. Hakkinen kan op dat vlak goed de vergelijking maken tussen de F1-wereld en de zakenwereld, twee werelden die volgens hem grote gelijkenissen vertonen.

“Zakenmensen zijn zoals racepiloten,” aldus Hakkinen tegenover de ‘Wall Street Journal’. “Ze reizen rond de wereld, leven in verschillende tijdzones en hebben ook hun familie.”

Volgens Hakkinen kampen zakenmensen dan ook met dezelfde problemen als F1-piloten.

“Ik heb ontdekt dat de zakenwereld een serieuze uitdaging vormt. Om succesvol te zijn moet je het juiste team rondom je hebben,” besluit de Fin, waarmee hij opnieuw een gelijkenis aanhaalt tussen de Formule 1 en de zakenwereld.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën:

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België