logo
 

“De Formule 1 is niet te koop”

20 april 2011 — Dat is alvast de reactie van Bernie Ecclestone op geruchten dat Rupert Murdoch's News Corporation in gesprek zou zijn om de controle over de Formule 1 over te nemen.

“Het is dikke zever,” zei een geïrriteerde Bernie Ecclestone tegenover de Telegraph Sport. “De sport is niet te koop.”

De geruchten zijn terug te leiden tot berichtgeving bij Sky News dat Rupert Murdoch’s News Corporation in gesprek zou zijn om de Formule 1 over te nemen. Het zou hierbij een consortium vormen met Carlos Slim.

Carlos Slim is uiteraard geen onbekende in de Formule 1. De Mexicaan staat aan het hoofd van de telecomgigant Telmex die sponsor is van het Sauber F1 team. Op die manier tracht Carlos Slim ook zijn landgenoot Sergio Perez te ondersteunen die voor Sauber rijdt.

Volgens diezelfde berichtgeving bij Sky News werd erg gemeld dat de gesprekken zich nog in een erg vroeg stadium bevonden. Het kon ook dat er geen verdere gesprekken zouden volgen omtrent de overname van de Formule 1 maar eventueel wel omtrent het verkrijgen van de uitzendrechten.

Reuters spreekt de berichtgeving van Sky News enigszins tegen door te melden dat News Corporation nog geen contact heeft gehad met CVC, de huidige eigenaar van de Formule 1.

Als we Bernie Ecclestone mogen geloven blijft hij dus nog lange tijd de enige echte F1-supremo van de sport.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België