logo
 

“De Formule 1 moet de mening van haar fans vragen alvorens het reglement te veranderen”

15 mei 2014 — Volgens Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, moet de Formule 1 eerst weten wat de fans van de sport verlangen en verwachten alvorens de sport haar regels verandert.

image
De laatste jaren is in de Formule 1 de trend ontstaan om steeds ‘groener’ en ecologischer te willen zijn. Het zorgde ervoor dat onder meer de huidige V6 turbomotor is geïntroduceerd, diezelfde motor die nu felle kritiek krijgt omwille van het geluid dat momenteel geproduceerd wordt door de F1-bolides.

De Formule 1 zou minder tot de verbeelding spreken en men is momenteel dan ook wat paniekvoetbal aan het spelen door plots te willen ingrijpen met maatregelen zoals een soort ‘megafoon’ die het geluid van de F1-bolides zou moeten verbeteren. Gisteren werd de geluidsversterkende uitlaat getest maar de eerste resultaten waren alvast niet positief te noemen.

Ook gingen er recent stemmen op om ervoor te zorgen dat enkele maatregelen de spektakelwaarde van de Formule 1 terug verhogen, bijvoorbeeld door terug gloeiende remmen, F1-bolides die vonken afgeven, enz. te creëren. Allemaal voorstellen waarvoor iets te vinden is, maar wat volgens Paul Hembery echt belangrijk is, is dat de Formule 1 in de toekomst eerst de mening van haar fans moet te weten komen alvorens het reglementswijzigingen gaat doorvoeren.

“Wanneer je in de zakenwereld zit dan is het eerste wat je doet is de mening van je klant te weten komen, je wil hem begrijpen,” aldus Hembery tegenover Autosport. “Ik vind het persoonlijk erg gevaarlijk voor een sport zoals de Formule 1 om regels uit te vinden en ideeën uit te werken zonder dat je eerst weet wat je klant verlangt.”

“Het zijn de fans waarvoor we het aantrekkelijk moeten maken. Wat willen ze zien? Wat verwachten ze te zien?”

“Verwachten ze een soort WWF-versie van de sport of verwachten ze een technologische race? Dat zijn uiteraard de twee extremen maar wat verwacht het grote publiek van de koninginnenklasse van de autosport? Eens je dat weet en begrijpt dan kan je beginnen,” besluit Hembery.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië