logo
 

“De Formule 1 moet dringend iets ondernemen voor haar fans”

14 januari 2013 — Volgens Adam Parr, moet de Formule 1 dringend iets ondernemen om de sport nog dichter bij de fans te brengen, want het zijn de fans die voor het verschil zorgen. Zij maken de sport zo populair.

image
Ok, de sport is al iets toengangkelijker dan vroeger. Op donderdag, voor de start van het effectieve raceweekend, worden er pitwalks georganiseerd waarbij men als fan eens door de pitlane kan lopen, foto’s kan nemen, en in het beste geval ook een handtekening kan scoren bij zijn favoriete f1-piloot. Al lijkt dat laatste meestal meer op een oorlog dan een handtekeningsessie.

Toch is de Formule 1 tot op vandaag niet veel verder geraakt dan dat. En daar moet de sport volgens Adam Parr dringend iets aan doen.

“Het zijn de fans die de sport maken. De rijders kunnen dan wel denken dat zij de sport maken en denken dat ze speciaal zijn, maar wie maakt echt het verschil? Dat zijn absoluut de fans,” zei Parr tijdens Autosport International.

De Formule 1 heeft altijd de reputatie gehad van een zeer exclusieve sport en een apart wereldje te zijn, waarin je moeilijk kan geraken; Maar volgens Adam Parr is de Formule 1 daar veel te ver in gegaan.

“Indien je wil dat de sport echt fantastisch en boeiend is, dan moet je de fans zo dicht mogelijk bij je proberen te krijgen, dat is het beste.”

“Langs de ene kant doet Bernie Ecclestone fantastisch werk door mensen buiten te houden, dat zorgt voor fascinatie. Langs de andere kant betalen mensen heel veel geld om bijvoorbeeld naar Silverstone te gaan. Ze betalen ook veel geld voor betaaltelevisie om de races te volgen. Wel, dan verdienen ze het ook om dichter bij de sport te staan,” besluit de voormalig topman van Williams.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België