“De ‘haaienvin’ zou men moeten verbieden in de F1”

05 maart 2017 — Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is geen voorstander van de 'haaienvin' die nu bij heel wat F1-bolides te zien is. Brawn zou de 'haaienvin' graag verbannen zien uit de sport.


“Zoals altijd zijn er bij een nieuw reglement enkele minpunten,” zei Ross Brawn tegenover de officiële F1-website. “We zitten met een onpopulaire ‘haaienvin’ op de wagens en ik vind dan ook dat we dat moeten aanpakken.”

Volgens Brawn is het echter logisch dat er na een grote reglementswijziging plots zaken zoals een ‘haaienvin’ opduiken op de F1-bolides.

“Het was één van de doelen van het nieuwe reglement om wagens te verkrijgen die opwindender waren. We willen dat dan ook niet verpesten door enkele onderdelen die we liever niet zien. Het is echter normaal dat zoiets gebeurd wanneer een nieuw reglement wordt geïntroduceerd.”

“Het zijn de gevolgen van een nieuw reglement en het was niet de bedoeling. Ik denk dan ook dat we de ongewenste gevolgen moeten uitwissen en de wagens er iets puurder moeten laten uitzien.”

De F1 Strategy Group probeerde om de ‘haaienvin’ te verbannen maar dat lukte niet omdat er in de F1-commissie geen unaniem akkoord onder de teams werd bereikt, wat noodzakelijk is om iets als de ‘haaienvin’ te verbannen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België