logo
 

“De huidige Formule 1 is te perfect”

22 januari 2016 — Volgens voormalig F1-piloot Gerhard Berger is de huidige Formule 1 te perfect en is de dominantie van Mercedes daardoor momenteel erger dan wat zich vroeger afspeelde.


Sinds de introductie van de V6-turbomotoren heeft Mercedes de voorbije twee seizoenen de F1 gedomineerd. De renstal won 32 van de 38 races, enkel Red Bull en Ferrari wisten ook nog elk drie races te winnen.

Er werd dan ook al meermaals de vergelijking gemaakt met vergelijkbare periodes vroeger. In 1988 won McLaren 15 van de 16 races. Volgens Berger is de vergelijking met toen niet correct. Vandaag de dag is het volgens Berger veel erger omdat de Formule 1 volgens hem te perfect is geworden.

“Er zijn verschillen met McLaren dat domineerde in mijn periode,” zei Berger tegenover het Duitse ‘Auto Motor und Sport’. “Eerst en vooral werden de fans nog steeds geëntertaind door het spektakel op de baan. Bovendien waren de races toen minder voorspelbaar omdat er zoveel problemen waren omwille van fouten. Wie valt er nu bijvoorbeeld nog zonder brandstof? De sport is momenteel zo perfect dat de amusementswaarde nog meer beïnvloed wordt.”

“Ten derde werden fouten bestraft. Indien je te snel ging belandde je in de grindbak. Vandaag de dage gebeurt dat niet meer omdat er zo’n grote uitloopstroken zijn. Je kan terugkeren naar het circuit, meestal zelfs zonder dat je een plaats verliest. Het is allemaal te mooi en overgereguleerd,” besluit Berger.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië