“De inhaalmanoeuvres van Rosberg waren goed voor de F1, toch werd hij bestraft”

14 augustus 2016 — Voormalig F1-piloot Eddie Irvine kan zich niet vinden in de bestraffingen die Rosberg in Oostenrijk en Duitsland kreeg. Irvine uit dan ook felle kritiek aan het adres van de stewards.


Tijdens de GP van Duitsland kreeg Nico Rosberg een tijdstraf van vijf seconden voor zijn manoeuvre op Max Verstappen toen hij de Nederlander probeerde in te halen. Rosberg dwong Verstappen naast de baan toen hij hem inhaalde in de hairpin.

Daarvoor was er ook de veelbesproken aanrijding met Lewis Hamilton tijdens de GP van Oostenrijk. Ook toen werd Rosberg bestraft. Volgens Eddie Irvine was er telkens niets mis en de vice-wereldkampioen van 1999 uit dan ook felle kritiek aan het adres van de FIA-stewards.

“Volgens mij deed hij niets mis,” zegt Irvine tijdens een interview met ‘Motorsport-total.com’. “Hij heeft zo laat mogelijk geremd, waarschijnlijk zelfs later dan noodzakelijk was. Hij hield Hamilton echter aan de buitenkant en verdedigde zijn positie. Wat is het probleem?”

Volgens Irvine was er bovendien dus ook niets mis met het inhaalmanoeuvre van Rosberg op Verstappen tijdens de GP van Duitsland.

“De wagens hebben elkaar niet eens geraakt. Het was echt een manoeuvre waarbij je kan tonen dat je ‘ballen’ hebt, aldus Irvine. “Oké, hij zat misschien te veel achter Verstappen maar hij heeft het wel geprobeerd en het inhaalmanoeuvre lukte. En daar werd hij dan voor bestraft!”

Volgens Irvine zorgen de stewards er zo voor dat we minder spektakel op de baan te zien zullen krijgen.

“De volgende keer zal hij dat niet meer opnieuw proberen en wordt het saai,” besluit Irvine.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België