logo
 

“De kaarten liggen gunstig voor Stoffel Vandoorne”

05 januari 2017 — De situatie van Stoffel Vandoorne dit jaar lijkt erg op die van Kevin Magnussen in 2014. De Deen debuteerde toen ook in een McLaren naast een voormalig wereldkampioen. En ook toen was de Britse renstal op zoek naar de successen van weleer.


“Alonso is de perfecte partner voor Vandoorne. Stoffel moet zo veel mogelijk van hem leren”, begint Magnussen die in 2013 nog de Formule Renault 3.5 won voor onze landgenoot. “Alonso is een van de beste rijders in de Formule 1. Stoffel kan in zijn schaduw perfect tonen tot wat hij in staat is. En ondertussen kan hij leren van een van de meest ervaren mannen in de F1. Die ervaring heb je echt nodig in de sport.”

Magnussen debuteerde sterk voor McLaren met een tweede plaats in Australië. Nadien ging de Deen samen met de rest van het team ten onder. Enkel in Rusland haalde Magnussen nog een top vijf-plaats. Een jaar later moest hij genoegen nemen met een plaats op de reservebank, waarna Magnussen McLaren verliet voor Renault.

Zo ver ziet hij het bij Stoffel Vandoorne niet komen.

“Het moment zit goed. McLaren zit momenteel in een opwaartse spiraal. Er gebeuren goede dingen bij het team op dit moment. De kaarten liggen gunstig voor Vandoorne om het te maken in de F1.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMcLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België