logo
 

“Vettel zijn kansen op de titel worden er volgend jaar niet groter op”

14 november 2017 — De prijzen voor het seizoen 2017 zijn verdeeld en zodoende richt iedereen het vizier op volgend seizoen. Nico Rosberg laat bij ‘t-online.de’ zijn licht schijnen op 2018 en denkt dat Sebastian Vettel niet moet hopen op een nieuwe titel.


De Formule 1 staat nooit stil en hoewel de laatste race nog moet verreden worden zitten zowel de pers als de teams met hun hoofd al in 2018.

Nico Rosberg kijkt in de glazen bol en voorspelt dat ook volgend seizoen zijn voormalige teamgenoot Lewis Hamilton de grootste kanshebber op de titel zal zijn. De toekomst van zijn landgenoot Sebastian Vettel ziet de wereldkampioen van 2016 dan weer minder rooskleurig in.

“Ik geloof niet dat Seb volgend jaar meer kans zal maken op de titel,” vertelt Rosberg. “Dit jaar hadden ze een uitgelezen kans op de titel en Mercedes is als team gewoonweg sterker. Daarom ben ik helemaal niet zeker of de kansen van Ferrari volgend jaar groter zullen zijn.”

Helemaal kansloos acht Rosberg zijn landgenoot ook weer niet om een vijfde wereldtitel aan zijn palmares toe te voegen. Hij denkt wel dat Ferrari zijn lot niet in eigen handen zal hebben en dat ze optimaal moeten profiteren wanneer Mercedes een steek laat vallen.

“Het is altijd afwachten natuurlijk. Dit jaar heeft Mercedes ook een paar fouten gemaakt, dat valt nooit uit te sluiten. Dan moeten Vettel en Ferrari zorgen dat ze van die momenten optimaal gebruik kunnen maken,” besluit Rosberg.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België