“De kwalificatie kan een loterij worden”

22 november 2013 — De oefensessies voor de GP van Brazilië werden op een natte baan verreden. Meteen wordt er ook gevreesd dat de kwalificatie morgen een loterij kan worden.

image
De voorspellingen voor het raceweekend in Brazilië hielden rekening met regen en vandaag was die ook duidelijk aanwezig. Maar wat zal de kwalificatie brengen?

De voorbije jaren kenden we reeds meermaals verrassende wendingen op het circuit van Interlagos, vooral ook omwille van de regen. Ook nu vreest men dat de kwalificatie een loterij zal worden.

“Tijdens de kwalificatie kan er wat verkeer zijn en het zal dan ook moeilijk worden om een vrije ronde te hebben wanneer de banden optimaal presteren,” blikt Mark Webber al vooruit naar morgen, wanneer hij zijn laatste kwalificatie ooit in de Formule 1 zal rijden. Voor de Australiër is het dan ook de laatste keer dat hij nog eens een gooi kan doen naar een polepositie in de Formule 1.

“Wanneer het zoals nu is, dan is het een loterij waarbij je geluk moet hebben om een vrij moment te hebben. We hebben hier in het verleden al meermaals een vreemde startgrid gehad dus laat ons afwachten en zien wat morgen brengt.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België