logo
 

De la Rosa erg tevreden over banden van pirelli

21 oktober 2010 — Pedro de la Rosa is erg onder de indruk van de banden voor volgend jaar.

De testrijder van Pirelli testte twee dagen op het circuit van Barcelona. Er staat nog één test gepland voor de teams zelf aan de slag mogen met de nieuwe banden.

Op het Circuit de Catalunya maalde de Spanjaard 262 rondjes af. Dat is ongeveer vier keer een raceafstand. Ondanks het koude weer hebben de banden de verwachtingen van de la Rosa ingelost.

“Het waren zeer goede dagen.” reageert de la Rosa “De banden zijn zelfs nog beter dan ik verwacht had. Als je bekijkt met wat ze voor de dag komen is het moeilijk om te geloven dat ze dit in zo’n korte tijdspanne deden.”

“Deze banden hebben andere eigenschappen dan de banden van de huidige bandenleverancier (Bridgestone). Ik denk dat dit de rijders wel zal bevallen. Pirelli zal zeer competitieve bandensets afleveren.”

Pedro de la Rosa is erg tevreden over de banden die Pirelli levert maar ook Pirelli is erg tevreden over het testwerk van de Spanjaard.

“Pedro heeft zijn waarde bewezen door het harde werk en de goede feedback die hij levert.e verklaart Pirelli’s motorsportdirecteur Paul Hembrey. “Hij heeft een cruciale rol in de ontwikkeling van de banden door de informatie die hij ons kan bezorgen.” Pirelli heeft nog één test gepland in Abu Dhabi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België