“De naam Schumacher moet terugkeren op de F1-startgrid”

06 januari 2017 — F1-baas Bernie Ecclestone heeft in een interview met 'Bild' laten verstaan dat hij graag de naam Schumacher opnieuw op de F1-startgrid wil zien staan.


Michael Schumacher behaalde zeven wereldtitels en 91 overwinningen in de Formule 1. Zoals bij heel wat wereldkampioenen in de Formule 1 was je voor of tegen hem. Feit blijft echter wel dat Schumacher mee geholpen heeft om de Formule 1 in heel wat landen populair te maken.

Zijn comeback bij Mercedes in 2010 mag dan wel niet echt een succes genoemd worden, de terugkeer van de naam Schumacher op de F1-startgrid zou dat echter wel kunnen zijn. En daarvoor kan Mick Schumacher, de 17-jarige zoon van Michael Schumacher zorgen.

“Indien hij nog maar in de buurt van zijn vader komt, waarom zou ik dat dan niet willen? Het zou goed zijn voor de Formule 1 indien de naam Schumacher opnieuw op de startgrid staat.”

Het voorbije jaar nam Mick Schumacher deel aan de Duitse en Italiaanse Formule 4, waarin hij telkens vice-kampioen werd. Komend seizoen maakt Mick Schumacher met zijn team Prema de overstap naar de Formule 3.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië