De nieuwe liefde van Sebastian Vettel heet “Lina”

14 maart 2019 — We wisten al dat de nieuwe bolide van Sebastian Vettel snel is maar de naam van zijn nieuwe liefde kenden we nog niet.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens het launch event van de F1 in Melbourne liet de viervoudige wereldkampioen weten dat zijn bolide met de naam Lina door het leven zal gaan. De SF90 heeft haar naam te danken aan het feit dat ze slank is, ‘Lean Lina’ grapte Vettel.
Of Lina hem naar zijn eerste wereldtitel bij Ferrari zal leiden moet de toekomst nog uitwijzen. De eerste tekenen tijdens de testen in Barcelona waren alvast veelbelovend.
Vettel begint ook aan zijn vijfde seizoen bij de Scuderia en de vergelijking met Michael Schumacher is nooit ver weg, de ‘rekordmeister’ werd in zijn vijfde seizoen bij Ferrari de eerste keer wereldkampioen voor de legendarische Italiaanse renstal.
Het behoeft geen uitleg dat Vettel hoopt dat de geschiedenis zich zal herhalen.
“Ik hoop het wel,” aldus Vettel tegenover ‘Auto Bild.’ “Hoewel je de tijd van toen moeilijk kan vergelijken met vandaag. Ik denk wel dat de tekenen voor de toekomst er goed uitzien als de neuzen allemaal naar dezelfde richting wijzen en we het beste uit onszelf kunnen halen.” 

Een overzicht van de namen die Vettel de voorbije jaren aan zijn F1-bolides gaf.
2018: Loria
2017: Gina
2016: Margherita
2015: Eva
2014: Suzie
2013: Hungry Heidi
2012: Abbey
2011: Kinky Kylie
2010: Luscious Liz / Randy Mandy (na chassiswissel)
2009: Kate / Kate’s Dirty Sister
2008: Julie

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België