“De overwinning van Max Verstappen ruikt naar ‘matchfixing’ in de F1”

04 juli 2019 — Michael Bleekemolen, zelf een voormalig racepiloot, heeft zijn bedenkingen bij de sensationele overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk. De Nederlander neemt zelfs het woord 'matchfixing' in de mond.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Tegenover videostreamingdienst ‘DAZN’ geeft Michael Bleekemolen zijn opmerkelijk visie over de GP van Oostenrijk en de sensationele overwinning van Max Verstappen. Bleekemolen vindt het bijzonder vreemd dat Mercedes in Oostenrijk plots niet meer competitief was en suggereert dat er mogelijk ‘matchfixing’ heeft plaatsgevonden.

“Misschien suggereer ik nu dingen die er helemaal niet zijn, maar het ruikt naar iets… matchfixing,” aldus Bleekemolen, die de vergelijking met de GP van Hongarije enkele jaren geleden maakt. Ook toen was Mercedes plots niet competitief meer, ook toen net op een moment dat de roep om meer spanning in de F1 erg luid werd omdat Mercedes de F1 te fel domineerde.

“Ik heb het woord matchfixing al vaker gebruikt de afgelopen week, want ik vind het vreemd. Het kan natuurlijk ook makkelijk, want ze zetten een knopje om en dan rijdt de auto nog steeds keihard, maar heeft hij gewoon even 20 of 30 PK minder. Ze (Mercedes) moesten er ineens zo hun best voor doen. En Ferrari reed ineens weer op kop. Tja, ik weet het niet hoor…”

Hieronder het volledige interview:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België