“De progressie die Alfa Romeo boekt is enorm”

24 augustus 2019 — Volgens Alfa Romeo Racing-teambaas Frederic Vasseur boekt zijn renstal dit seizoen een gigantische vooruitgang.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing (@alfaromeoracing) op

Nadat het Sauber F1 team een financiële injectie kreeg van Alfa Romeo werd de naam van de renstal veranderd maar de roots bleven in Zwitserland liggen. Met Kimi Raikkonen werd een rijder met zeer veel ervaring aangetrokken en dit seizoen plukt de renstal al de vruchten.

Alfa Romeo staat momenteel zevende in het kampioenschap bij de constructeurs, wat veel beter is dan vorig jaar. Met 32 punten maakt het bovendien nog steeds kans op de vijfde plaats en zonder de diskwalificatie na de GP van Duitsland stond het daar zelfs.

Ook wat de rondetijden en competitiviteit betreft is Alfa Romeo Racing dit jaar veel beter dan vorig jaar.

“We verbeterden ons drastisch,” zei Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’. “Vorig jaar bevonden we ons op zo’n 2,5 seconde van de top, nu bevinden we ons gemiddeld op 1,5 seconde, de laatste races zelfs slechts op 1,2 seconde.”

“Voor ons is dat enorm. Nu moeten we dat in punten zien om te zetten, dat is een ander verhaal. Op zijn minst wat potentieel betreft hebben we een enorme stap vooruit gezet.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België