“De progressie die Renault dit jaar heeft geboekt is bemoedigend”

25 september 2017 — Renault heeft doorheen het seizoen heel wat progressie geboekt, niet alleen met haar motor maar ook met de rest van de wagen. Carlos Sainz maakt na dit seizoen de overstap van Toro Rosso naar Renault en de Spanjaard kijkt daar zeker en vast naar uit, zeker na de progressie die hij dit jaar bij Renault heeft gezien.


Carlos Sainz, plots viel de naam van de Spanjaard in de saga tussen McLaren en Honda. De wissel van Honda-motoren naar Renault-motoren zorgde ervoor dat Toro Rosso vanaf 2018 met Honda-motoren zal rijden en Sainz de overstap maakt van Toro Rosso naar Renault.

Voor Sainz betekent het een nieuwe belangrijke stap in zijn F1-carrière, dit nadat hij eerder naast een promotie van Toro Rosso naar Red Bull Racing greep.

“Wanneer een rijder een fabrieksrijder wordt dan is dat een belangrijke stap in zijn carrière. Het betekent dat je nu deel uitmaakt van een grote organisatie, niet alleen in de sport maar ook van een autoconstructeur,” vertelde Carlos Sainz tegenover ‘GP Gazette’. “Los daarvan is het ook een constructeur die kampioen wil worden. Ze willen dat op de middellange termijn worden en ze vertrouwen erop dat ik hen daarbij help.”

Sainz heeft erg veel bewondering voor de progressie die Renault dit seizoen heeft geboekt. Volgens Sainz toont het aan dat het de Franse constructeur menens is.

“Voor een groot deel van het seizoen is Renault het vierde snelste team dit jaar,” gaat Sainz verder. “Wat ik ook heb gezien is de ontwikkeling van Renault doorheen het seizoen. Dat brengt een lach op mijn gezicht want ik weet hoeveel ze ontwikkeld hebben en hoeveel moeite en inspanningen ze ervoor gedaan hebben.”

“Ik volg hen van erg nabij want ze beschikken momenteel over de zelfde motor als ons. Ik weet welke progressie ze geboekt hebben,” besluit Sainz.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultCarlos Sainz Jr.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië