“De Renault F1-bolide moet beter remmen om sneller te worden”

20 april 2019 — Renault F1-piloot Daniel Ricciardo meent dat de Renault R.S.19 op het vlak van het remmen beter moet worden om er voor te zorgen dat de prestaties van zowel hemzelf alsook de wagen verbeteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

Daniel Ricciardo had enorm veel ervaring bij het Red Bull F1-team, ervaring die hij maar al te graag meenam naar Renault maar waarmee hij eigenlijk niet veel kon doen bij Renault.

“Het moeilijke was dat ik zoveel kon leren en kon meenemen van bij Red Bull, maar ik moet eigenlijk alles vergeten want de wagen waarmee ik nu aan het rijden ben is compleet anders,” aldus Ricciardo.

Volgens Ricciardo past de rijstijl die hij bij Red Bull had dan ook niet bij de Renault F1-bolide waarmee hij nu rijdt. Ricciardo moet zijn rijstijl dan ook enigszins aanpassen aan de Renault.

“Mijn algemene stijl van rijden zal niet noodzakelijk aangepast moeten worden. Ik wil nog steeds de agressieve rijder zijn op het vlak van het remmen enzovoort. Dat komt echter naarmate ik meer vertrouwen krijg. Op het vlak van het aanremmen heb ik nog niet zoveel vertrouwen als dat ik vorig jaar had maar dat komt wel.”

Volgens de Australiër moet de focus dan ook vooral liggen op het verbeteren van het ‘remmen’ met de Renault F1-bolide. Momenteel is de bolide van Renault op dat vlak volgens Ricciardo nog te onrustig.

“Ik begin mijn prioriteiten te leggen, zoals het remmen,” aldus Ricciardo. “Laat ons zeggen dat ik meer vertrouwen moet krijgen tijdens het remmen, dit is iets dat echt beter kan.”

“Ik kan mezelf op dat vlak verbeteren maar de wagen op zich moet op dat gebied beter worden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België