“De situatie bij McLaren wordt onhoudbaar”

09 maart 2018 — Na zeven ronden hield de Renault-krachtbron achterin de McLaren van Fernando Alonso het voor bekeken vandaag. Er lijkt geen einde te komen aan de lijdensweg van de Britse renstal.

Fernando takes the wheel for the final day of pre-season #F1Testing. #McLaren #F1

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Een paar seconden nadat Alonso de snelste tijd in de eerste sector liet optekenen moest hij zijn McLaren noodgedwongen aan de kant van de baan parkeren. Zo zagen we vandaag de MCL33 alweer de arena verlaten op een takelwagen, een beeld dat we de laatste twee weken wel meer gezien hebben.

Het leek erop dat de oorzaak van het probleem, net als woensdag, een olielekkage was omdat de marshalls meteen druk bezig waren om de baan weer proper te krijgen. Later hebben ze bij McLaren echter geconstateerd dat het probleem zich situeerde in de turbo van de Renault-krachtbron en daarom werd de motor gewisseld.

Voormalig F1-ontwerper en analist Gary Anderson laat weten aan ‘Motorsport’ dat ze zich bij McLaren moeten beginnen zorgen maken.

“De situatie op het vlak van betrouwbaarheid wordt onhoudbaar bij McLaren,” aldus Anderson. “Ze moeten zichzelf intern in vraag stellen en liever vandaag dan morgen, anders komen ze in een neerwaartse spiraal richting vergetelheid terecht.”

“Er is niets mis met te zeggen dat er niets aan de hand is. Maar als dingen zoals deze gebeuren op de laatste testdag toont dat dat ze er helemaal geen idee van hebben wat het probleem precies is,” besluit de Brit.

Omstreeks 15 uur zagen we de McLaren met het nummer veertien weer op de baan verschijnen, uiteraard met de nodige kilometers achterstand. Ironisch genoeg maalt Brendon Hartley met zijn Toro Rosso-Honda ronde na ronde af en daar zijn ze bij Honda, voormalige partner van McLaren, natuurlijk trots op. Getuige daarvan onderstaande tweet.

Brendon Hartley slaagde er uiteindelijk in om vandaag 156 rondjes af te werken en reed de zevende tijd. Fernando Alonso kende dan weer een erg productieve namiddag, wat resulteerde in 93 ronden en een tweede tijd.

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België