logo
 

“De snelheid die Mercedes toonde is angstaanjagend”

03 maart 2018 — Carlos Sainz is bevreesd voor de snelheid die Mercedes en Lewis Hamilton reeds deze week onder erg moeilijke omstandigheden toonden.

Testing. A time when all of the theory, research and hard work over winter are put to the test. After the weather we've seen this week it felt awesome putting in 69 laps today and gathering vital data for us to continually optimise ahead of the first race. Looking forward to putting in more laps ⚡@mercedesamgf1 #F1Testing #F1 #DrivenByEachOther

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Lewis Hamilton reed op de afsluitende vierde testdag de snelste rondetijd, gevolgd door Sebastian Vettel in de Ferrari. Ondanks het feit dat de eerste F1-wintertest onder erg moeilijke omstandigheden werd verreden vallen er volgens Renault-piloot Carlos Sainz wel al enkele conclusies te trekken.

“Ik denk dat er naast Mercedes, Ferrari en Red Bull niet veel teams zijn die een snelle rondetijd kunnen neerzetten op de medium bandencompound,” aldus Sainz, die zelf de zesde tijd liet noteren. “Dat is een positief signaal voor ons.”

Tegelijkertijd liet Sainz echter ook verstaan dat de snelste rondetijd die Lewis Hamilton op donderdag in de Mercedes reed ook “angstaanjagend” is.

“Het is echter nog vroeg en het is geen geheim dat Hamilton en Ferrari in Australië voor de polepositie zullen strijden. Dat is geen verrassing.”

“Ik denk dat het voor teams zoals McLaren, Renault, en misschien zelfs Red Bull, erg moeilijk zal worden om te winnen. Mercedes en Ferrari bevinden zich op een spectaculair niveau,” besloot Sainz.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België