logo
 

“De stilte tussen Hamilton en Rosberg na een race is best vreemd”

23 september 2016 — Daniel Ricciardo finishte de GP van Singapore als tweede op het podium. Ondanks dat hij net naast de overwinning greep was de Australiër best tevreden, al moest hij toch opnieuw wennen aan de 'stilte' die er heerst tussen Hamilton en Rosberg.


Ricciardo was opnieuw zijn goedlachse zelve na afloop van de GP van Singapore. Nipt de duimen moeten leggen voor Nico Rosberg aan de finish maar toch best tevreden.  Tijdens een interview met ‘Sky Sports’ liet Ricciardo echter verstaan dat het vreemd blijft om samen met Hamilton en Rosberg richting het podium te gaan.

Rosberg had zonet zijn derde race op rij gewonnen en opnieuw de leiding in het kampioenschap overgenomen, Hamilton was al lang blij dat hij alsnog derde werd. Ricciardo was de derde man in de wachtruimte na de race om richting het podium te gaan. De Australiër bevond zich op de eerste rij om de reacties van Hamilton en Rosberg na de race te aanschouwen.

Ook voor Ricciardo blijft het echter wennen om samen met het Mercedes-duo richting het podium te moeten gaan. Geen uitgebreide conversaties of heel wat grapjes. Nee, vooral stilte en weinig conversaties.

“Het leukste moment wanneer je met die twee naar het podium moet is in de wachtruimte meteen na de race. Je neemt je helm af en dan is het erg vreemd want het is bijzonder stil dan,” aldus Ricciardo. “Ik hou niet zo veel van stilte. Ik probeer dan simpelweg met mezelf te praten maar zij houden blijkbaar van zo’n bevreemdende stilte. Best leuk om te aanschouwen eigenlijk.”

Tijdens het interview werd Ricciardo ook gevraagd wie er volgens hem wereldkampioen zou worden. Daarop antwoordde de Australiër erg gevat: “Ik ga de knuppel in het hoenderhok gooien en ‘Rosberg’ antwoorden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België