logo
 

“De strijd tussen Sainz en Verstappen toont de sterkte van Hülkenberg”

20 april 2018 — Renault gelooft dat de huidige vorm van Nico Hülkenberg het best geïllustreerd wordt door de prestaties van teamgenoot Carlos Sainz in vergelijking met Max Verstappen, toen de Spanjaard en Nederlander nog bij Toro Rosso reden.

Een bericht gedeeld door Renault Sport Formula One Team (@renaultsportf1) op

Carlos Sainz wordt door Red Bull Racing uitgeleend aan Renault sinds hij de overgang maakte van Toro Rosso op het einde van vorig jaar. Tijdens zijn periode bij Toro Rosso had hij Max Verstappen als teamgenoot voor 23 races.

Hoewel Verstappen de betere was van Sainz op het vlak van punten, waren de kwalificaties van Sainz uitstekend. De Spanjaard moest ook vaak afrekenen met betrouwbaarheidsproblemen.

Cyril Abiteboul, baas bij Renault Sport, zei tegenover ‘Autosport’ dat de strijd tussen Sainz en Verstappen bij Toro Rosso een goede illustratie is van de indrukwekkende prestaties van Nico Hülkenberg. De Duitser heeft Sainz tijdens elke race van dit seizoen verslagen en scoorde al 22 punten meer.

“Je mag eerlijk zeggen dat Sainz een achterstand heeft op Nico, maar het geeft een indicatie van de sterkte van Hülkenberg”, zei Abiteboul.

“Het is altijd interessant om de verandering van team te volgen, want zo kan je een algemene vergelijking maken tussen de teams op de grid. Als je herinnert tot wat Carlos (Sainz) in staat was tegenover Verstappen, dan toont dat alleen maar hoe goed de prestaties van Nico (Hülkenberg) zijn.”

“Er is echter geen reden tot paniek bij Sainz”, gaat Abiteboul verder. “Ik ben er zeker van dat hij in onze omgeving kan blijven leren, verder ontwikkelen en Nico evenaren.”

“Hij zet ook Nico onder druk, want de Nico die we dit jaar zien is een andere dan die van vorig jaar.”

Hülkenberg laat de laatste races indrukwekkende statistieken zien. Hij is de meest consistente rijder van de middenmoot en kwalificeerde steeds zevende voor de laatste zes races. Volgens Abiteboul verdient Hülkenberg dan ook de titel van ‘best of the rest’.

“De volgende race is in Bakoe, waar ik herinner dat hij vorig jaar een fout maakte. Hij raakte de muur, waardoor hij een mogelijk podium miste.”

“Het podium is echt zijn doel. Ik heb het gevoel dat het record van aantal races zonder podium niet lang meer op zijn naam zal staan.”

Ook Hülkenberg is erg blij met zijn prestaties dit seizoen: “Ik heb vertrouwen en ben gelukkig. Sinds vorig jaar passen de wagens waarschijnlijk beter bij me. Ik voel dat ik mijn beste niveau haal, vergeleken met alle seizoenen die ik al heb gedaan. Tot dusver ben ik gelukkig, maar we gaan nog niet te vroeg juichen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België