“De titelstrijd is voorbij in de Formule 1”

13 september 2015 — Mika Hakkinen liet onlangs verstaan dat de titelstrijd nog niet helemaal voorbij is maar voormalig F1-piloot Mark Webber is het daar niet mee eens.


Hamilton heeft na zijn overwinning en opgave van teamgenoot Nico Rosberg tijdens de GP van Italië in de wk-tussenstand een voorsprong van 53 punten. Volgens Mark Webber zit de titelstrijd er nu definitief op dit seizoen, zeker met het vormpeil en het zelfvertrouwen dat Lewis Hamilton momenteel heeft.

“Het is compleet voorbij, de titelstrijd,” zei Webber tegenover ESPN tijdens een exclusief interview naar aanleiding van de voorstelling van zijn autobiografie.

Wanneer Webber gevraagd wordt of er nog een mogelijkheid bestaat voor Rosberg om terug te vechten antwoordt de Australiër als volgt: “Heel veel winnen, het zou geweldig zijn indien hij dat kan. Maar Lewis heeft een geweldig zelfvertrouwen momenteel, dus dat gaat moeilijk worden.”

“Lewis zal er voor blijven gaan en er zijn geen dubbele punten dit seizoen in Abu Dhabi, waardoor het een enorme puntenkloof is. Lewis mag daar zelfs niet finishen, wat steeds kan zoals we gezien hebben bij Nico in Italië.”

“Er zijn zelfs enkele circuits waar Ferrari een rol van betekenis kan spelen en de verdeling van de punten wat door elkaar kan gehaald worden, wat het voor Nico nog moeilijker maakt,” besluit Webber.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België