De verklaring van Pat Symonds

Pat Symonds verklaarde onlangs aan de media dat hij inderdaad aan Nelson Piquet zou hebben gevraagd om op Singapore de bewuste crash uit te voeren. Symonds voegde er wel nog aan toe dat zijn plan een eerder advies was van Piquet zelf.

Flavio Briatore en Pat Symonds waren de twee grote topmannen binnen de Franse renstal van Renault en hadden daar zowat alle touwtjes zelf in handen. Echter zouden beide heren met de toekomst van Piquet gespeelt hebben en dragen ze daar nu de zware gevolgen van. Volgens Symonds staat Piquet niet helemaal zuiver in zijn schoenen en treft de Braziliaanse rijder evenveel schuld.

“Ik zou graag wat meer duidelijkheid scheppen inzake mijn eigen rol in het hele incident. Ik ben in de fout gegaan door aan Piquet te vragen om een illegaal plan uit te voeren. Dat plan was een eerder advies van Piquet zelf en dat is de reden waarom hij het die bewuste dag ook niet kon weigeren. Zelf had ik het uiteraard ook nooit mogen laten gebeuren”.

“Ik heb die bewuste nacht de verkeerde keuze gemaakt en deze straf is daar een zwaar gevolg aan. Als ik toen wist dat ik op deze manier bestraft zou worden had ik het ook zeker nooit laten gebeuren. Het enige dat ik nu nog kan doen is aan iedereen mijn verontschuldigingen aanbieden voor alles wat er gebeurd is”, zo vertelde Pat Symonds.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België