“De vooruitgang die Honda heeft geboekt is indrukwekkend”

08 februari 2020 — Red Bull-teambaas Christian Horner is meer dan tevreden over motorpartner Honda. Horner is bovendien danig onder de indruk van de progressie die Honda heeft weten te boeken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Red Bull en Honda zetten vorig jaar een goed seizoen neer. Dit jaar willen ze echter de volgende stap kunnen zetten en strijden voor de wereldtitel.

Daarvoor zal Honda de kloof met de motor van Ferrari en Mercedes moeten dichten maar volgens Christian Horner zijn er bij Honda alvast veel tevreden gezichten en zijn ze er van overtuigd dat ze de volgende stap zullen zetten.

“Ze zijn redelijk blij,” aldus Horner volgens ‘Motorsport.com’. “Vorig jaar boekten ze constant progressie met hun motor. De nieuwe motor is een nieuwe stap in de evolutie die ze maken.”

“Ze hebben heel wat testwerk verricht op de testbanken. We werken erg nauw samen, ook wat de integratie van de motor in het chassis betreft.”

Honda en Red Bull willen naar verluidt verder bouwen op de successen die vooral vorig jaar tijdens de tweede seizoenshelft geboekt werden. De competitiviteit nam toen toe en daaruit putten ze moed voor het komende F1-seizoen.

“Ze delen dezelfde motivatie en competitiviteit en ze willen verder bouwen op de drie overwinningen die ze vorig jaar behaalden,” aldus Horner.

“Ze zijn enorm hard gefocust op het zetten van de volgende stap. De ommekeer die ze verwezenlijkten is fenomenaal, zeker als je kijkt naar waar ze zich nu bevinden in vergelijking met vijf jaar geleden. Dat is enorm indrukwekkend.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België