“De waarheid over McLaren komt in 2018 aan het licht”

28 september 2017 — Volgens Fernando Alonso zullen we volgend jaar de "waarheid" over McLaren te weten komen. McLaren zal dan immers met een Renault-motor rijden, waardoor het makkelijker zal zijn om te vergelijken met de andere F1-teams.


McLaren reed de voorbije drie jaar met motoren van Honda, motoren die niet betrouwbaar en competitief genoeg waren. Het zorgde er ook dit jaar opnieuw voor dat McLaren achteraan de F1-grid bengelde.

Vanaf volgend jaar zou daar echter verandering in moeten komen. In 2018 zal McLaren immers met motoren van Renault rijden, dezelfde motor als waarmee ook het Red Bull Racing-team rijdt, dat momenteel derde staat in het constructeurskampioenschap.

2018 zal volgens Alonso het jaar worden waarin de waarheid over McLaren aan het licht zal komen. McLaren zou dan over een veel competitievere motor beschikken en indien het zelf opnieuw een goed chassis voor de wagen bouwt dan zou het normaal gesproken veel meer naar voor op de startgrid terug te vinden moeten zijn.

“Volgend jaar zal een goede test worden,” vertelde Alonso tegenover “Sky Sports F1’. “McLaren heeft dan dezelfde motor als Red Bull en dan zal je zien of McLaren daadwerkelijk een goed chassis heeft of niet.”

Het chassis dat McLaren dit seizoen bouwde behoort naar verluidt tot de beste op de startgrid. Het spijtige voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso is dat het team zich door de slechte Honda-motor niet mee vooraan kan posteren.

“De voorbije drie jaar waren wij het enige team met een Honda-motor, waardoor het moeilijk is om te vergelijken. De engineers doen echter simulaties en we geloven echter dat we dit jaar over een goede wagen beschikken.”

Ook McLaren-racedirecteur Eric Boullier is er van overtuigd dat McLaren dit jaar over een erg goed chassis beschikt.

“Vandaag weten we dat we over een degelijk chassis beschikken, een chassis dat ons in staat zou moeten stellen om ons in de top drie te bevinden wanneer we over een gelijkwaardige motor beschikken,” aldus Boullier tegenover de officiële F1-website.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is bij McLaren reeds bevestigd als rijder voor volgend seizoen. Fernando Alonso bevestigde nog niet dat hij ook in 2018 voor McLaren zal rijden. Zijn uitspraken over de Renault-motor doen echter uitschijnen dat het slechts een kwestie van tijd is alvorens ook de Spanjaard zijn contract bij McLaren verlengt. Er zijn in de F1 voor Alonso weinig tot geen alternatieven.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië