logo
 

“De wagen werd steeds beter”

07 september 2013 — Nico Hülkenberg zorgde voor de verrassing van de dag door zich op de derde plaats te kwalificeren. image

Terwijl Esteban Gutierrez er maar niet in slaagt om zich in de kijker te rijden, doet Nico Hülkenberg dat wel. De Duitser, die de voorbije weken meermaals gelinkt werd aan Ferrari, knokte zich tijdens de kwalificaties naar de derde plaats, voor beide Ferrari’s.

“Ik weet ook niet waar dat vandaan kwam, het was voor iedereen een aangename verrassing, zeker na de moeilijkheden die we kenden tijdens de vrije trainingen op vrijdag. De jongens in de garage hebben fantastisch werk geleverd om de wagen vandaag zo competitief te maken.” verklaarde Hülkenberg tijdens de persconferentie.

“Zowel in Q1, Q2 als in Q3 werden de wagen en de track steeds beter en beter. De beslissing om voor slechts één getimede ronde te gaan bleek uiteindelijk ook nog eens de goede, want we hadden maar benzine mee voor één rondje. Dit ene vlammend rondje bracht ons daardoor deze leuke verrassing.”

Teamgenoot Gutierrez eindigde op de zeventiende plaats. De Mexicaan slaagde er dit seizoen nog geen enkele keer in om Hülkenberg te kloppen tijdens de kwalificaties. Bij de onderlinge duels tijdens de races staat het 8-3 in het voordeel van de Duitser.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België